Ledelsesudvikling

Ny leder?


Som ny leder er man typisk optaget af, at løse sine nye opgaver, men efter nogen tid vil man typisk spekulere over sin rolle.

Man kunne stille mange andre spørgsmål, er man heldig har man en mentor i organisationen. En mentor kan være større støtte end en ekstern konsulent, men ofte er der ikke en mentor, eller vedkommende har ikke den fornødne tid. Her kan en ekstern ledelseskonsulent være en god mulighed.

Det positive ved en eksterne ledelseskonsulent er fraværet af magt, at vedkommende ikke er en del af organisationen. Tavshedspligten giver større frihed til at tale frit. En ulempe er det manglende organisationskendskab, men det kan også være positivt, at der bliver set på temaerne med nye øjne.

Erfaren leder

Som mere erfaren leder kan man også begynde, at stille spørgsmål ved sin egen rolle og ønske, at arbejde med den. Det kan være i et lederudviklingsforløb hos en ledelsescoach

Team eller grupper i udvikling

Vi har erfaring med ledelsescoaching og det kan være  individuelt eller i mindre grupper.

Et ledelsesteam kan også være blevet uklare på opgaven og hinandens roller, her kan en eksterne coach også være det der starter en ny og konstruktiv proces.

Karriereudvikling

Hvis tiden er inde til karriereudvikling kan et par sessioner være med til, at afklare egne ønsker og muligheder.

Oplæg

Når der skal arbejde med teambuilding eller i grupper kan en ekstern ledelseskonsulent ofte være med til, at fremme processen.

Et relevant debatoplæg kan være det der starter den gode dialog og får processen i gang.

Her er et par eksempler på oplæg:

 

 Opdateret 22. december 2016